Navigatie overslaan

Ener­gie­dorp’ voor 1200 men­sen in Noord-Groningen

Noord-Groningen krijgt een ‘energiedorp’ speciaal bestemd voor werknemers die betrokken zijn bij de bouw van energiecentrales in de Eemshaven. In dit ‘Energy Village’ in Wagenborgen nabij Delfzijl, komen naar verwachting 1200 werknemers die hier enkele jaren wonen gedurende de bouwactiviteiten.

De Eemshaven staat aan de vooravond van zeer grootschalige bouwactiviteiten. Die vloeien voort uit de bouw van tenminste twee nieuwe elektriciteitscentrales. Voor de bouw van energiecentrales van Nuon en het Duitse RWE in de Eemshaven, maar ook voor ontwikkelingen op andere bedrijventerreinen en havens in de betrokken gemeenten komen de komende jaren naar verwachting rond de 4500 werknemers naar de regio. Om hen tijdelijk te kunnen huisvesten zijn de plannen voor het 'Energy Village' ontwikkeld.

Het Energy Village zal worden ontwikkeld op het terrein van de voormalige inrichting Groot Bronswijk in Wagenborgen. Bij de ontwikkeling van het dorp werken de Noord-Groningse gemeenten Delfzijl, Eemsmond, Appingedam en Loppersum samen met de provincie Groningen om te zorgen voor voldoende en menswaardige, tijdelijke huisvesting. Behalve in Wagenborgen zal ook in andere dorpen tijdelijke woonruimte worden komen. Bij de realisatie van de tijdelijke huisvesting werkt de projectorganisatie Energy Village samen met onder meer hulpverleningsdiensten, politie, en maatschappelijke organisaties en bevolking.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring