Navigatie overslaan

Ener­gie­zui­ni­ge pro­duc­ten voor 13.000 Gro­ning­se minima

Groningse minima hebben massaal gebruik gemaakt van een aanbod van de provincie Groningen om het energiegebruik terug te dringen, duurzamer te leven en vooral om daarmee geld uit te sparen. Maar liefst 13.000 inwoners van Groningen met een relatief laag inkomen deden mee aan het daartoe ontwikkelde project ‘Energie beter’.

Dit initiatief van de provincie Groningen, waarbij huishoudens met een laag inkomen een gratis pakket met energiezuinige producten ontvingen, is een groot succes gebleken. In totaal hebben zo'n 13.000 huishoudens een pakket ontvangen ter waarde van 50 euro, met daarin onder andere spaarlampen, tochtstrips en een waterbesparende douchekop. Gemeenten konden de zogenoemde 'energieboxes' kopen van de provincie en vervolgens uitdelen onder inwoners met een inkomen om en nabij de armoedegrens.

Volgens de provincie levert het gebruik van de artikelen uit de box een gemiddelde besparing van 219 euro per jaar op. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot verminderd. Volgens de provincie zijn er dankzij Energie Beter nu 826 Groningse huishoudens die CO2-neutraal functioneren.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring