Navigatie overslaan

Ener­gy Aca­de­my Euro­pe duur­zaam en archi­tec­to­nisch hoog­stand­je op Zer­ni­ke Campus

Het wemelt op de Zernike Campus van de architectonische hoogstandjes. Zo zijn de Van Olsttoren, de Smitsborg en de aanbouw van het Duisenberg Building opvallende gebouwen. Meer recentelijk verrezen ook de karakteristieke Linneausborg en de blauwe Bernouilliborg. De Energy Academy Europe is de nieuwste aanwinst op de Zernike Campus. En dat is niet zomaar een gebouw, want dit 5 sterren BREAAM-gebouw is het meest duurzame onderwijspand van Nederland.

Zowel de Hanzehogeschool als de Rijksuniversiteit Groningen gaan in het gebouw lesgeven en onderzoek doen op het thema duurzame energie. De onderwijs- en kantorenruimtes zijn klimaatneutraal, mede dankzij een enorm zonnedak en slim gebruik van warmte en koude. Bijzonder aan de Energy Academy Europe is het slimme ventilatiesysteem.

Vaklieden zijn nog hard bezig met het optimaliseren van de duurzame systemen. De eerste medewerkers hebben al hun intrek genomen in de Academy en in januari beginnen ze er met de eerste lessen. En wie nu denkt dat ze op de Zernike Campus wel even zijn uitgebouwd, heeft het mis.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring