01/02/2008

Energy Business Plaza is het energiecentrum van Groningen

Groningen begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een kennis- en dienstencentrum op het gebied van energie. Dat werd onlangs nog eens met een dikke lijn onderstreept toen wethouder Jaap Dijkstra van economische zaken in Groningen op 8 januari officieel het ‘Energy Business Plaza Groningen’ opende. Dat is een representatief bedrijfsverzamelgebouw in zuid-Groningen waar behalve de stichting Energy Valley ook kleinere en grotere bedrijven gevestigd zijn die zich bezig houden met energie.

Energy Valley is een organisatie die tot doel heeft de werkgelegenheid in Noord-Nederland en de kop van Noord Holland op het gebied van (duurzame) energie te bevorderen. In het Noorden zijn namelijk al Gasunie en NAM gevestigd, en Energy Valley wil er voor zorgen dat deze grote instellingen zoveel mogelijk nieuwe bedrijvigheid genereren.

Dat lukt tot nu toe bijzonder goed. Want alleen al in het pand van Energy Valley hebben zich ruim twintig vooral kleinere bedrijven gevestigd die zich bezig houden met energie. Daarom besloot Energy Valley om haar kantoorgebouw om te dopen tot een Energy Business Plaza.

"Het is zeer handig dat bedrijven die zich bezig houden met energie kunnen profiteren van elkaars aanwezigheid. Het Energy Business Plaza Groningen heeft als voordeel dat de bedrijven elkaar kunnen inspireren en van elkaars expertise gebruik kunnen maken", vertelt Owen Huisman van Energy Valley.

In het opvallende gebouw aan de rand van het Hoornse Meer is al een vijfentwintigtal bedrijven uit de energiesector ondergebracht, van groot tot klein. Het gaat om zeer uiteenlopende bedrijven als Equadraat, EDP of de EDREC, een bedrijf opgericht vanuit Rijksuniversiteit Groningen.

In het gebouw is er een gezamenlijke plek om koffie te drinken en informeel kan men dan even bij praten. Eens in de twee maanden is er een borrel en is er een spreker die iets vertelt over een bepaald thema, hetgeen gelegenheid biedt tot netwerken

01/01/2008
Visserijhavens Groningen worden goedkoper
01/01/2008
Tennet breidt capaciteit hoogspanningsnet uit