Navigatie overslaan

Ener­gy Val­ley Top­club onder­steunt Gro­ning­se topsportclubs

Vanaf komend seizoen zal de naam Energy Valley prijken op de achterzijde van de shirts van de vier topsportclubs in de stad Groningen: FC Groningen, basketbalclub GasTerra Flames, volleybalvereniging Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa-college. Deze unieke samenwerkingsovereenkomst wordt mogelijk gemaakt door de Energy Valley Topclub, een samenwerking van BAM, GasTerra, Gasunie, Groningen Seaports, Imtech, RWE/Essent en diverse vertegenwoordigers uit de energiesector. Energy Valley is een netwerkorganisatie, die invulling geeft aan de Noord-Nederlandse groeikansen van de energiesector.

Als belangrijkste exponent heeft FC Groningen – dat onlangs Essent voor de komende drie seizoenen als hoofdsponsor aan zich verbond – de komende drie seizoenen het initiatief genomen tot het zogenaamde ‘Barcelona-model’, waaruit het idee van gezamenlijke sponsoring van de collega-verenigingen in de stad is ontstaan. De vier sportclubs komen allen uit op het hoogste nationale niveau in hun tak van sport, hebben derhalve landelijke uitstraling en gezonde Europese ambities. Bovendien vertegenwoordigen de vier clubs een breed maatschappelijk draagvlak binnen de samenleving in zowel de stad als de provincie Groningen. De overeenkomst tussen de Energy Valley Topclub en de vier Groningse topclubs geldt voor de komende drie seizoenen.

De Energy Valley Topclub is bij aanvang van dit voetbalseizoen opgestart bij FC Groningen, met als doel de ontwikkelingen in de energiewereld onder de aandacht te brengen van de samenleving en een ontmoetingscentrum te zijn voor de energiesector. Deze succesformule heeft zich in korte tijd bewezen en met de sponsoring van Groningen Topsport wordt een volgende stap gezet. De samenwerking met FC Groningen, GasTerra Flames, Abiant/Lycurgus en Nic./Alfa College biedt een uitgelezen kans om kennis van en over groene energie te promoten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring