Navigatie overslaan

Ener­gy Ven­tu­re Lab: You’­ve got the power!’

Denk jij een stevig steentje bij te kunnen dragen aan de transitie naar een duurzamere energievoorziening? Meld je dan aan voor het Energy Venture Lab, een specialistisch trainings- en versnellingsprogramma voor ondernemende mensen met vernieuwende, energie-gerelateerde ideeën en ambities op energiegebied.

Het Energy Venture Lab is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, de provincie Groningen en een aantal partners uit de energie-industrie, zoals GasTerra en Engie. Het doel is om het ondernemerschap in de energiesector te stimuleren en innovaties in de markt te zetten die de transitie naar een duurzamere energievoorziening een boost kunnen geven.

Iedereen die een idee heeft voor een nieuwe dienst, een innovatief product of een slimme oplossing kan zich bij het Energy Venture Lab aanmelden, of je nu zzp’er bent of de R&D-afdeling van een groot bedrijf vertegenwoordigt, wetenschappelijk onderzoek doet of eerstejaars student bent. Als je een vernieuwend idee hebt op het gebied van Smart Grids, energiebesparing, CO2-reductie, slimme gebouwen en steden, decentrale energie-opwekking of de optimalisering van gas- en stroomnetten zitten ze bij het Energy Venture Lab op jouw input te wachten.

Wordt je aanmelding geaccepteerd, dan wordt een op maat gemaakt plan samengesteld, waarbij deelnemers de keuze hebben uit meer dan zestig verschillende trainingsprogramma’s. Daarnaast krijgen zij toegang tot een breed internationaal netwerk van universiteiten, gevestigde corporates binnen de energiebranche en de overheid en worden zij in contact gebracht met potentiële investeerders en venture capitalists.

Inmiddels loopt het Energy Venture Lab al een paar jaar en heeft het al de nodige succesvolle ondernemingen opgeleverd. Neem bijvoorbeeld Envitron, dat je energiegebruik overzichtelijk in kaart brengt. Of SustainableBuildings, dat een slim systeem voor de automatisering van het energieverbruik in gebouwen ontwikkelde, en Clean Tech Aviation, dat werkt aan gasaangedreven vliegtuigmotoren. Het zijn slechts enkele van de succesverhalen die zijn voortgekomen uit het Energy Venture Lab-programma.

Kijk hier voor meer succesverhalen en aanvullende informatie over de aanmelding en toelating tot het Energy Venture Lab.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring