Navigatie overslaan

Enie​.nl maakt zon­ne-ener­gie voor ieder­een bereikbaar

Groningen heeft een nieuw visitekaartje op het gebied van zonne-energie: Enie.nl Dat is een jong bedrijf dat drie jaar geleden werd opgericht en dat inmiddels al bekendheid heeft gekregen dankzij de opmerkelijke sponsoring van een schaatsploeg. Enie.nl was in januari namelijk eventpartner van het KPN NK Sprint en wil zich als energiek jong bedrijf verder profileren dankzij een samenwerking met Team Corendon en met de KNSB. De sponsoractiviteiten zijn opmerkelijk voor een dergelijk jong bedrijf, maar ze tekenen de ambitie van Enie.nl.

Het bedrijf is een van de weinige Groningse ondernemingen die zich volledig richten op het bevorderen van duurzame energie. Het werd in 2012 opgericht door Richard en Patrick van der Meulen (vader en zoon), die zowel een droom hadden als een helder doel. Wat zij willen is een wereld waar duurzame energie de nummer één bron van energie is. Deze energiebron wordt door de mensen zelf gecreëerd en gecontroleerd en geen enkele energieleverancier of producent kan hier invloed op uitoefenen. De formule slaat kennelijk aan, want inmiddels heeft Enie ook al vestigingen in Drachten en Apeldoorn.

Het is de wens van Enie.nl om duurzame energie mogelijk te maken voor iedereen die wil besparen op de maandelijkse kosten en meteen wil beginnen met het bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Het bedrijf is gevestigd in de incubator Cube050 op de Zernike Campus in Groningen.

‘De afgelopen jaren hebben we duizenden zonnepanelen door heel Nederland geïnstalleerd’, aldus Richard en Patrick van der Meulen. ‘Er is verandering op komst. Een toenemende groep mensen is de manier om energie te kopen en te gebruiken aan het veranderen. Steeds meer mensen willen overstappen op goedkopere en duurzame alternatieven. Als gevolg van dit gevoel stapt een groeiende groep mensen over op decentrale energieproductie via zonnepanelen. Met zonnepanelen kunnen mensen en organisaties zelf hun eigen energie opwekken, besparen op de maandelijkse kosten en een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.’

In een wereld waarin fossiele brandstoffen uitgeput raken en waarin slechts een selecte groep mensen gebruik kan maken van duurzame alternatieven is behoefte aan een partij die duurzame energie wel mogelijk kan maken voor een grote groep mensen. Het is de missie van Enie.nl om die organisatie te zijn.

www.enie.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring