Navigatie overslaan

Enor­me groei Eems­ha­ven gun­stig voor Total Ship Supply

‘Er is in de Eemshaven sprake van een enorme groei, en dat in een tijd dat er in de rest van Nederland sprake is van een zwakke economie. Dat vind ik een compliment voor de regio, die tientallen jaren is uitgelachen omdat de Eemshaven niet van de grond kwam. Maar het doorzettingsvermogen is toch beloond. Het gaat prima met de Eemshaven, er is hier een aangenaam vestigingsklimaat’. Dat zegt Bastiaan Busz, directeur-eigenaar van een van de snelst groeiende bedrijven in de Eemshaven, Total Ship Supply.

Vijf jaar geleden begon Busz met een eenmansbedrijfje en nu heeft hij een zaak met twintig medewerkers én de ambitie om ook actief te worden in Rotterdam, Antwerpen of Hamburg. Volgens deze in Appingedam woonachtige 29-jarige ondernemer is het uitstekend ondernemen in Noord-Groningen en zijn er voor bedrijven volop groeikansen.

Dat die kansen er inderdaad ook zijn en dat hij ze wist te pakken, blijkt uit de ontwikkeling van zijn bedrijf Total Ship Supply, dat zich richt op toelevering aan passerende of afmerende schepen. Het lijkt wel een moderne variant op de ouderwetse parlevinker, waarbij Total Ship Supply alles levert waar maar vraag naar is aan boord: van macaroni of wc papier tot en met laptops of gereedschappen. En in kleine hoeveelheden of grote hoeveelheden: Bastiaan Busz wil niet graag ‘nee’ verkopen aan zijn klanten in de koopvaardij, visserij en offshore.

Mede daardoor is Total Ship Supply nu een van de snelst groeiende bedrijven in de Eemsdelta. ‘Ja, het gaat gelukkig heel goed. We hebben een mooi team met bevlogen medewerkers en samen zetten we de schouders er onder’, vertelt Bastiaan Busz. ‘De klanten van Total Ship Supply zitten niet alleen in de Eemshaven, maar ook in de havens van Rotterdam, Antwerpen en Duitsland tot zelfs in havens van China’, zo vertelt hij.

Enkele maanden geleden nam Total Ship Supply de aandelen over van collega-leverancier Eagle Ship Supply uit Groningen. Dat bedrijf trok vervolgens in korte tijd in bij Total Ship Supply in de Eemshaven en is inmiddels al volledig geïntegreerd.

‘We hebben tot een fusie besloten omdat beide bedrijven elkaar uitstekend aanvullen. In ons eentje waren we te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. In piekmomenten kwamen we soms capaciteit te kort, en op rustige momenten konden we het goed aan. Dat gold ook voor Eagle Ship Supply. Daarom zijn we eens gaan praten, en dat leidde uiteindelijk tot de integratie’, vertelt Busz. De oud-directeur van Eagle is inmiddels commercieel directeur geworden in de nieuwe organisatie.

‘Wat we hoopten is uitgekomen: de twee bedrijven passen als tandwielen in elkaar. We vullen elkaar uitstekend aan’, aldus Busz. ‘Het staat niet in de planning om de naam Eagle Ship Supply te veranderen: die blijft vooralsnog als bekend merk bestaan.’

Bastiaan Busz moet er zelf wel even aan wennen dat hij nu directeur is van een fors bedrijf. Maar hij is vast van plan om alle klussen te blijven doen, en dus ook zelf de handen uit de mouwen te steken bij de schoonmaak, het vervoer of het bijhouden van de voorraad. Al was het alleen maar omdat hij dan scherp zicht houdt op het bedrijf.

‘Wat de toekomst betreft willen we lokaal graag doorgroeien tot een stabiele speler. Maar ook buiten-lokaal willen we groeien. Ik sluit op termijn vestigingen elders niet uit. We hebben volop ambitie.’

www.totalshipsupply.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring