Navigatie overslaan

Erger­nis leidt tot lan­ce­ring nieu­we reis­be­mid­de­lings­si­te Voyando

‘Dat moet makkelijker kunnen’, dacht de Groningse ondernemer Bart Kappenburg toen hij via het internet een reis probeerde te boeken. ‘Het frustreerde me dat het zoveel tijd kost om een vakantie te vinden’, zo zegt hij in een interview in het Dagblad van het Noorden. ‘Ik heb een paar wensen: viersterren-hotel, kindvriendelijke omgeving, zon en op ongeveer drie-en-een-half uur vliegen. Op een gegeven ogenblik dacht ik: laat ik het eens omdraaien. Er zijn mensen die het veel beter weten dan ik.’ Het bleek het begin van een ambitieus project: Voyando, een website die het boeken van de gewenste vakantie een stuk gemakkelijker maakt.

Vakantiegangers kunnen op Voyando een aantal voorwaarden aangeven waaraan hun reis moet voldoen. Vervolgens kunnen zowel reisbureau als amateur-reisexperts de aanvrager een voorstel doen voor een complete boeking.

Kiest de Voyando-bezoeker voor een voorstel, dan betaalt hij degene die ermee op de proppen kwam een van tevoren beloofd bedrag. Voor een ingewikkelder opdracht kan die dus een stuk hoger zijn dan voor een simpel citytripje. Hierdoor levert het niet alleen de reiziger iets op, maar bijvoorbeeld ook reisbureaus. Zij kunnen in de rustige uurtjes als expert op de site optreden en zo toch handel én de beloofde beloning binnenhalen.

Voyando werd begin maart gelanceerd. Niet bij toeval op een tijdstip waarop veel Amerikanen net aan hun ontbijt zaten en de ochtendmedia volgden: samen vormen zij natuurlijk een gigantische markt.

Kappenburg verwacht het in het begin te kunnen rooien met zo’n 120 aangesloten experts, maar hoopt natuurlijk dat zoveel mogelijk reisexpert zich op de site registreren.

www.voyando.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring