Navigatie overslaan

Euro­pe­se prijs voor Gro­ning­se slim­me appartementen

Groningen heeft een lange traditie op het gebied van de architectuur. In de stad staan tal van opmerkelijke gebouwen. Binnenkort komt daar een nieuw project bij, dat nog niet eens is gebouwd maar al wel een Europese onderscheiding heeft gekregen. Dat project heet Your Cube. Dat is een verplaatsbaar paviljoen met twaalf luxe short-stay appartementen, ontworpen door de Oldenburgse architect/ondernemer Salinger. Opdrachtgever voor het project is de stichting Open Lab Ebbinge.

Open Lab Ebbinge heeft met het project 'Your Cube' in Kortrijk (B) de ‘Best Collaboration Award 2010 Creative Industries’ gewonnen. De prijs is onderdeel van de door de Europese Unie gesteunde North Sea Creative City Challenge. Dit is een samenwerking tussen onder andere Groningen, Bremen, Hamburg, Oldenburg en de TU Delft. Het project richt zich op bevordering van innovatie, vooral door toedoen van de creatieve bedrijvigheid.

De slimme appartementen zijn gemaakt van eenmaal gebruikte zeecontainers en kunnen zowel voor wonen als voor werken worden gebruikt. Het project Your Cube zal binnenkort worden opgebouwd in het Open Lab Ebbinge op CiBoGa.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring