Navigatie overslaan

Euro­so­nic Noor­der­slag opnieuw groot succes

Het Groningse popevenement Eurosonic Noorderslag, dat plaatsvond van 9 tot en met 12 januari, was net als voorgaande jaren een groot succes. Dit jaar kwamen er 33.000 bezoekers naar het festival, net zoveel als in 2011. Ook was de gehele Europese muziekindustrie weer van de partij om veelbelovende bands te zien en te boeken. Maar liefst 3150 vertegenwoordigers uit de Europese muziekwereld namen deel aan de conferentie die met dit doel aan het festival verbonden is.

Eurosonic Noorderslag presenteerde dit jaar 293 acts en bands uit 26 verschillende Europese landen. Hieronder bevonden zich 21 acts uit focusland Ierland en 125 Nederlandse acts, die voornamelijk tijdens Noorderslag optraden. In totaal telde het festival liefst 41 nationaliteiten.

Eurosonic Noorderslag 2012 was vanuit Groningen dit jaar in heel Europa uitgebreid op radio, tv en internet te volgen. Het aantal journalisten en media aanwezig in Groningen verdubbelde ten opzichte van vorig jaar naar 404. Vanaf Eurosonic werden radio- en televisie-uitzendingen gemaakt door onder meer de BBC (Groot-Brittannië), DR Musik (Denemarken), YLE (Finland), RTBF Pure FM (België), Le Mouv’ (Frankrijk), RUV (IJsland), RTE (Ierland), Radio Belgrade (Servië) en de WDR (Duitsland) en natuurlijk de Nederlandse zenders NOS, NTR, 3FM en radio 6. Opvallende programmamakers waren dit jaar onder andere Jools Holland en MTV-legende Ray Cokes.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring