Navigatie overslaan

FC Gro­nin­gen gaat samen­wer­ken met Ener­gy Valley

FC Groningen gaat volgend seizoen een samenwerking aan met Energy Valley en de daaraan gelieerde bedrijven. Dat maakte directeur Hans Nijland (foto) op de nieuwjaarsreceptie van de club bekend. FC Groningen wil een voorloper worden op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en de eerste betaald voetbal organisatie in Europa zijn met een volledig vergroend stadion. Om dat te bewerkstelligen gaat de club haar energiehuishouding verbeteren en een duurzaam beleidsplan opstellen.

Als onderdeel van de samenwerking zal ingaande het nieuwe seizoen in Euroborg een Energie Sociëteit worden opgericht. Bedrijven werkzaam in de energiesector en gelieerd aan de energiesector zullen deelnemers zijn van deze sociëteit. Tevens zal een expositieruimte worden ingericht in Euroborg. Dit om de ontwikkelingen in Noord-Nederland ten aanzien van duurzame energie te tonen aan de jeugd, MKB en voor een ieder die daarin geïnteresseerd is.

Naast de Energie Sociëteit wordt er ook een Vastgoed Sociëteit opgericht. Volgens Hans Nijland willen ondernemers uit een bepaalde branche nadrukkelijker met elkaar netwerken. De exclusieve lounge krijgt 60 tot 75 stoelen, specifiek bedoeld voor toonaangevende bedrijven uit de vastgoedsector in de breedste zin van het woord. De overeenkomst tussen FC Groningen en de Sociëteit is getekend voor de komende vijf jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring