Navigatie overslaan

Fes­ti­val Hon­ge­ri­ge Wolf: bij­zon­de­re mix van muziek, the­a­ter, poë­zie, natuur en gastvrijheid

In juli vormt het Noordoost-Groningse gehuchtje Hongerige Wolf weer drie dagen lang het toneel voor één van de meest bijzonder festivals van Nederland: Festival Hongerige Wolf. Zwerf op 13, 14 en 15 juli, door en voorbij het festivaldorp en beleef de weidse natuur, de gastvrijheid van de dorpsbewoners en de optredens.

Festival Hongerige Wolf teert niet op bekende namen, het is bedoeld om je drie dagen lang onder te dompelen in nieuwe ervaringen, mooie verrassingen en ontspannende momenten. Op de camping wakker worden met de geur van koffie die omhoog kringelt tussen de tentjes. Genieten van warme broodjes, gebakken door de bewoners, in de bakkerij op de dijk met uitzicht over het eindeloze wad en vervolgens relaxed achterop de kar in de richting van het schapenveld hobbelen, waar de bands van het hoofdpodium knallen.

En ook in de loods of bij de bewoners thuis wordt drie dagen lang muziek gemaakt door uiteenlopende bands en artiesten. En als je even bent uitgedanst, kun je genieten van de mooiste theater- of dansvoorstellingen in de circustent op het schapenveld, of in de tuin van een van de bewoners. Of luister in de oude boerenschuren en op de dijken naar gedichten. Het is allemaal mogelijk tijdens Festival Hongerige Wolf.

Maar vergeet ook het landschap niet, aards en weidser dan hier in Hongerige wolf vind je niet! Pak een fiets maak een fietstocht door deze prachtige natuur terwijl je onderweg geniet van de kunst die je tegenkomt langs de route, of in de ateliers van de bewoners. Als de nacht valt gaan we met z’n allen naar de danssilo, waar de DJ’s tussen het graan heerlijke dansmuziek draaien tot in late uurtjes.

En neem gerust de kinderen mee: zijn kunnen zich de hele dag uitleven op het kinderveld waar een veelzijdig programma is samengesteld en je zelf kunst mag maken. En als de avond valt, kunnen ze voor een nachtverhaal terecht bij het kampvuur; een magisch moment onder de sterrenhemel na een dag vol ervaringen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring