Navigatie overslaan

Film­pje: de eer­ste onli­ne edi­tie van ESNS in een notendop

De eerste online editie van festival Eurosonic Noorderslag heeft alle verwachtingen overtroffen, zo stelt de organisatie. Zo’n 4000 bezoekers uit 124 verschillende landen hebben de online editie bezocht. Heb je het festival gemist?

Geen nood, want zowel de optredens als de conferentie zijn nog terug te kijken op de site van esns.nl. En anders is er ook nog deze twee minuten durende ‘recap’, gemaakt door het festival zelf.

Vier dagen

Net als de fysieke editie van ESNS duurde ook de online variant van het vermaarde festival vier dagen. De eerste drie dagen stond aanstormend Europees talent centraal, en de vierde dag – altijd een zaterdag – stond met ‘Noorderslag’ in het teken van muziek van eigen bodem. Elke dag werd er live radio gemaakt vanuit Groningen en zaterdagavond is er een uitzending op televisie door de NTR.

200 acts

Pas begin november werd besloten dat er dit jaar geen fysiek festival komt. Dat betekende ook dat er dit jaar iets minder acts gepland stonden dan het publiek gewend is: een kleine 200 in plaats van de gebruikelijke 350 optredens.

Groningen als thuisstad

Omdat Groningen traditiegetrouw natuurlijk de thuisstad is van ESNS wilde de organisatie het online festival toch een Gronings tintje geven. En dus waren de videoregistraties van de Nederlandse, Belgische en Duitse acts waar mogelijk in de Oosterpoort, Vera of het Grand Theatre, en werd er bij de opnames ook zoveel mogelijk gewekt met Groningse cameramensen, leveranciers en geluidstechnici. Bands en acts die niet naar Groningen konden of wilden afreizen, kregen van de organisatie budget om in hun thuisland of -stad video-opnames te maken.

De videoregistraties zijn nog de rest van het jaar terug te kijken. Dat geldt niet voor de conferenties: die staan online tot en met 31 januari.

Beide zijn te vinden op de website van het festival, esns.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring