Navigatie overslaan

Finan­cie­ring voor Gro­nings Grip­hin­go voor ont­wik­ke­ling inno­va­tie­ve COPD-therapie

Het Groningse Griphingo Pharmaceuticals, een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen, heeft geld gekregen voor vervolgonderzoek naar de ontwikkeling van een innovatieve inhalatietherapie voor COPD-patiënten. Met deze therapie wil Griphingo de kwaliteit van leven van miljoenen COPD-patiënten in de toekomst verbeteren. Voor de ontwikkeling werkt de start-up samen met noordelijke experts op het gebied van COPD en geneesmiddelenontwikkeling.

De start-up is een initiatief van Martijn en Winant Zwinderman en komt voort uit Martijn’s promotieonderzoek aan het Groningen Research Institute of Pharmacy. Onder leiding van Professor Farmaceutische Epigenetica, Frank Dekker, ontdekte Zwinderman een innovatief werkingsmechanisme voor de aanpak van COPD, zo meldt Business Generator Groningen, dat Griphingo ondersteunt op het gebied van financieringen en het verkrijgen van patent.

Martijn Zwinderman, oprichter en CEO Griphingo: “De huidige behandeling van COPD werkt onvoldoende om de ontstekingsreacties in de longen van COPD-patiënten te onderdrukken en heeft bovendien veel bijwerkingen. Wij hopen met ons nieuwe molecuul, dat een alternatief aangrijpingspunt heeft in vergelijking met bestaande middelen, deze ontstekingsreacties te beteugelen om zodoende de kwaliteit van leven van de COPD-patiënt aanzienlijk te verhogen."

Pharma Portal heeft Griphingo het afgelopen jaar ondersteuning geboden bij het vormen van het ontwikkelplan. En niet zonder succes, want Griphingo heeft inmiddels een omvangrijke financiering van investeringsfonds Pharma Connect Capital en een forse subsidie vanuit het REACT-EU fonds en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen van SNN. Zodoende kan Griphingo nu starten met de ontwikkeling van de innovatieve inhalatietherapie in samenwerking met experts op het gebied van COPD en geneesmiddelenontwikkeling uit de noordelijke regio en het LIFE Cooperative ecosysteem.

Business Generator Groningen ondersteunt Griphingo bij het verkrijgen van een patent om de therapie exclusief te mogen ontwikkelen. Tevens biedt de Business Generator ondersteuning bij het verkrijgen van verdere financiering.

Griphingo richt zich de komende periode op het optimaliseren van de moleculen in samenwerking met Symeres en het testen van de werkzaamheid in samenwerking met Aquilo.

Tekst: Business Generator Groningen

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring