Navigatie overslaan

Flow In Moti­on: lean leren wer­ken op een prak­ti­sche en snel­le manier

In de snelle economie van tegenwoordig is het voor bedrijven van groot belang dat producten zo snel, goed en goedkoop mogelijk bij de klant terechtkomen. Lean manufacturing is daarin het toverwoord en er bestaan allerlei theorieën om zo ‘lean’ mogelijk te opereren. Het Groningse bedrijf Flow In Motion heeft al die verschillende theorieën praktisch gemaakt en helpt zo bedrijven op een zo eenvoudig mogelijke wijze optimaal te laten presteren.

‘Net als u hebben wij alle boeken, cursussen en video’s gezien maar de meeste werken gewoon niet. Ze zijn te theoretisch, te algemeen of juist veel te gedetailleerd en moeilijk te implementeren’, aldus Flow In Motion. Ze hebben het daarbij onder andere over de 5S-methode, gebaseerd op de vijf Japanse termen voor Sorteren, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren en in Stand houden. Dat zorgt er in het kort voor dat je bedrijf er niet alleen spic en span uitziet, maar ook dat er geen fouten gemaakt worden, het productieproces zo snel mogelijk verloopt en het enthousiasme van werknemers toeneemt.

Om dergelijke methoden aan te leren, worden er tal van ingewikkelde, langdurige en prijzige cursussen aangeboden. Zo niet door Flow In Motion, die houden het simpel. Met de zelf ontwikkelde ‘5S leer je zelf’ online training is het continue kosten reduceren, processen verbeteren en sneller reageren op de wensen van klanten simpel te realiseren.

En dan bieden de Groningers ook nog een Werkplek Makeover Event, waarbij medewerkers samen alle werkplekken binnen een bedrijf in één dag optimaliseren aan de hand van visuele materialen en templates. Zo ontstaat een werkomgeving ‘waarin alles in een keer goed gaat, die schoon en opgeruimd is, waar geen ongevallen zijn en vrij is van activiteiten die geen waarde toevoegen’.

En zo zijn er nog een stuk of wat (online) cursussen waarvoor bedrijven bij Flow In Motion terechtkunnen. De filosofie die centraal staat in alle cursussen die het Groningse bedrijf aanbiedt is dat ‘u het beste en het snelste leert door het zelf te doen en dat fouten maken mag, zolang u er van leert’.

www.flowinmotion.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring