Navigatie overslaan

Fol­low Fas­hi­on: toon­aan­ge­vend mode­plat­form uit… Groningen!

Ze is misschien wel hét voorbeeld van hoe je in korte tijd veel kunt bereiken: Marlou Volkerink. Marlou begon in augustus 2012 met het blog Follow Fashion, een blog dat inmiddels is uitgegroeid tot een toonaangevend en populair modeplatform.

Liefhebbers van mode kunnen op Follow Fashion terecht voor de laatste trends, inspirerende artikelen, nieuwtjes en ook: een webshop. Daarnaast is er volop ruimte voor hippe fashionbloggers. Zo krijgen elke maand drie bloggers de kans om als Guest Blogger hun mooiste outfit te delen met de bezoekers van de site. ‘Onze bezoekers stemmen op hun favoriete looks en elke maand wordt er een winnaar benoemd die als blogger een vaste plek krijgt op de site’, vertelt Marlou.

Het waren diezelfde ‘modebloggers’ waar het allemaal mee begon. ‘Er zijn zoveel meiden die een fashionblog hebben, maar er was nog niet een site waar je een verzameling kon vinden van de leukste bloggers’, vertelt de onderneemster over het oorspronkelijke idee. Met de opleiding ‘multimedia en vormgeving’ op zak bouwde ze zelf een website en was followfashion.nl een feit.

Inmiddels is Follow Fashion veel meer dan alleen een site met daarop een verzameling van de leukste bloggers. ‘Ik moest iets bedenken waardoor bezoekers weer terug zouden komen op de site’, legt Marlou uit. En dus vind je op de site ook fashionnieuwtjes, ‘how to wear’-tips, fashiontrends, tips om zelf creatief met je kleding of sieraden aan de slag te gaan, beautynieuws en een blog van Marlou zelf. Het plan van Marlou bleek te werken: dagelijks trekt de site zo’n 2500 unieke bezoekers.

Hoewel Marlou voor haar werk veel in het Westen van het land te vinden is, heeft ze geen moment overwogen Groningen te verlaten. ‘Nee, ik blijf lekker in Groningen. Die nuchterheid bevalt me wel. En ik vind het ook wel leuk als mensen zo verbaasd zijn dat Follow Fashion uit Groningen komt. ‘Echt? Zitten jullie in Groningen?’, zeggen ze dan. Ik moet daar altijd wel om lachen: ‘jullie?’. ‘Ik ben maar in mijn eentje hoor’, denk ik dan.’

In het relatief korte bestaan van Follow Fashion heeft Marlou veel weten te bereiken. Zo werd ze door Emerce uitgenodigd om op het congres E-Fashion te spreken over de invloed van fashionbloggers en social media op merken. En last but not least: in februari van dit jaar wist ze tijdens het evenement Zakenvloer050 de social media award in de wacht te slepen. Ze kreeg de prijs omdat ze met weinig geld en via social media toch haar doelgroep weet te bereiken en met succes een professionele website in de lucht houdt.

‘De populariteit en naamsbekendheid van Follow Fashion is grotendeels toe te schrijven aan Facebook en Twitter’, zegt Marlou. ‘Ik heb van meet af aan nauwelijks iets uitgegeven aan reclame. Puur door veel berichten te versturen, op zowel Facebook als Twitter, weet ik veel mensen te interesseren en enthousiast te maken.’ Zo heeft Folllow Fashion op Facebook een kleine 9000 ‘likes’ en volgen ruim 7000 mensen de site op Twitter.

www.followfashion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring