Navigatie overslaan

Font­a­na Bad Nieu­we­schans weder­om bes­te wel­l­ness- en kuur­re­sort van Nederland’

Fontana Bad Nieuweschans heeft wederom een prestigieuze World Travel Award gewonnen, oftewel de Oscar voor de toeristische industrie. Het Wellness- en kuurcentrum mag zich door de uitverkiezing alweer voor de vijfde keer ‘Netherlands Leading Spa Resort’ noemen.

In 1975 meldde zich een Duitse onderzoeker bij de toenmalige burgemeester van Nieuweschans met de mededeling dat er geneeskrachtig water onder Nieuweschans te vinden was. Destijds was de scepsis nog groot, in Nederland was dit fenomeen nog behoorlijk nieuw. Uiteindelijk werd pas in 1980 een proefboring uitgevoerd en op 633 meter diepte werd inderdaad het gezochte ‘Heilwasser’ aangetroffen, dat erg rijk aan ijzer, jodium, calcium en sulfaat bleek.

In mei 1985 werd een NV opgericht en kon begonnen worden met de bouw van het eerste kuurcentrum van Nederland, dat in december van dat jaar zijn deuren opende voor het publiek. Door de jaren heen werd het buitenbad uitgebreid, kwam er een hotel op het terrein evenals een Saunaplein en diverse kuurstudio’s. Tegenwoordig is Fontana Bad Nieuweschans dankzij de voortdurende ontwikkeling van de dienstverlening en deskundigheid uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend kuuroord.

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwbouw van een Stoom & Sole Badhuis bij het Thermaalbad. Ook voor 2014 en 2015 liggen de investeringsplannen al klaar, maar deze houdt het kuurcentrum voorlopig nog even onder de pet.

www.fontananieuweschans.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring