Navigatie overslaan

Foun­ded in Gro­nin­gen moet meer (inter­na­ti­o­na­le) star­tups naar Gro­nin­gen halen

Het startup-programma ‘Founded in Groningen’, dat Groningse startups en bedrijven met elkaar moet verbinden, gaat de komende drie jaar door. Het initiatief krijgt zowel van de gemeente als de provincie een bedrag van 350.000 euro. Met het geld moeten ook meer internationale startups worden aangetrokken.

Het initiatief voor startups, scale-ups en innovatieve ondernemers gaat zich de komende jaren samen met verschillende partners onder andere richten op het verbeteren van de verbinding tussen startups en het gevestigde bedrijfsleven en het aantrekken van internationale startups.

“We zien dat startups en scale-ups vooral belemmeringen tegenkomen bij het aantrekken van kapitaal en talent en het aanboren van nieuwe markten. Die drie uitdagingen willen we in de komende jaren gaan aanpakken. Onze kerntaak blijven we in samenwerking met ondernemers en partners uitvoeren: het verbinden en ondersteunen van startups in de regio”, zegt Lusanne Tehupuring, programmamanager (Private Lead) van Founded in Groningen.

Founded in Groningen is in 2015 opgezet om Groningen op de kaart te zetten als startup-regio. Founded in Groningen verbindt innovatieve bedrijven en initiatieven en helpt start-ups en scale ups zich (internationaal) te profileren en sneller te groeien.

Startup in Residence en Founder Talks

Naast een webportal, zette Founded projecten als Startup in Residence en Founder Talks op en zorgde voor meer samenwerking op nationaal niveau, met bijvoorbeeld StartupDelta (nu TechLeap.NL) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het team van Founded organiseerde ook het bezoek van Neal Dempsey van Bay Partners, een groot investeringsfonds uit Silicon Valley.

Wethouder Economische Zaken Paul de Rook verwacht dat er door de investering in het initiatief meer startups bij komen en dat scale ups sneller doorgroeien. “Startups en scale-ups zijn noodzakelijk om de Nederlandse positie als innovatieve koploper te behouden. Ze zijn belangrijke vernieuwers van onze economie en zorgen voor meer werkgelegenheid. Door ook de komende drie jaar te investeren ga ik ervan uit dat er meer startups bij komen en de scale ups sneller doorgroeien ”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring