Navigatie overslaan

Frie­se digi­tal spe­ci­a­list’ Sna­ke­wa­re naar boo­m­ing’ Groningen

"Wij willen graag dicht bij jong talent zitten en Groningen is booming op dat gebied." Dat zegt Ate van der Meer, eigenaar en oprichter van Snakeware. Dit bedrijf heeft zich vanuit Sneek ontwikkeld tot één van de bekendste en grootste IT-bedrijven van Noord-Nederland. Snakeware heeft besloten nu ook een vestiging te openen in Groningen. Dat betekent ook een versterking van de IT-sector in Groningen. Snakeware is onder meer actief is met het ontwikkelen van virtual reality (VR).

De voornaamste reden om een vestiging in de stad Groningen te openen is volgens Ate van der Meer de aanwezigheid van jong talent in deze studentenstad.

In eerste instantie begint Snakeware in de Groningse vestiging met een team van zes mensen, maar dat moet snel uitgroeien tot minimaal tien. ‘Met hen gaan we opdrachtgevers in binnen- en buitenland helpen bij hun digitale transformatie’.

Snakeware is onder meer op zoek naar full stack developers, .Net-specialisten, PHP-programmeurs en frontend developers.

Open Source
Door de opening van de nieuwe locatie wil Snakeware verder bouwen aan ‘de nieuwe standaard’ op het gebied van open platformen. Na bijna 25 jaar te hebben gewerkt op basis van eigen software, komt Snakeware volgens haar met die stap tegemoet aan de groeiende vraag in de markt. ‘Wij gaan onze ervaring, omvang en processen nu ook inzetten voor opensource-vraagstukken, waarbij privacy, security en continuous delivery centraal staan’, vertelt Van der Meer.

Voor de leiding van het team in Groningen koos Snakeware voor Bas Holtrop, die eerder al werkzaam was bij de Groningse The Factor E.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring