Navigatie overslaan

From Sint Peters­burg with Love’ in Noor­de­lijk Scheepvaartmuseum

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is momenteel een tentoonstelling te zien waarin werken van acht Russische en acht Nederlandse kunstenaars worden getoond. In de expositie ‘From Sint Petersburg with Love’ hebben zestien kunstenaars uit beide landen werken gemaakt om een indruk te geven van elkaars samenleving. De uitwisseling vindt plaats in het kader van het Nederland-Ruslandjaar.

De tentoonstelling kwam tot stand via kunstenaarsgroep Artcetera die via een hoogleraar Russische talen aan de Rijksuniversiteit contact zocht met de Russische kunstenaars. De werken zijn dan ook speciaal voor de tentoonstelling gemaakt. ‘Zowel de Nederlandse als de Russische kunstenaars hebben een aantal thema’s in hun schilderijen verwerkt. Bijvoorbeeld over de vrijheid van meningsuiting of over hoe generaties met elkaar omgaan. Dat zijn vragen die je terugziet in de werken’, vertelt communicatiemedewerker Marlies Schipperheijn van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is druk bezig met een herinrichting. Naast de maritieme geschiedenis van Groningen wil het museum zich namelijk meer gaan richten op beeldende kunst en op de stadsgeschiedenis. ‘We zijn dan ook druk bezig een aantal zalen te herinrichten. Dat is niet altijd even gemakkelijk in een monumentaal pand’, vertelt Schipperheijn. ‘Toch is het de bedoeling dat we ons op drie pijlers gaan richten: beeldende kunst, maritieme- en stadsgeschiedenis van Groningen.’

De tentoonstelling ‘From Sint Petersburg With Love’ is nog tot en met 5 mei te zien in het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat in Groningen.

http://www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring