Navigatie overslaan

Gal­la­gher Euro­pe, Kam­pen Indu­stri­al Care en Klip­pa: fina­lis­ten Gro­nin­ger Onder­ne­mings­prijs 2022

Gallagher Europe, Kampen Industrial Care en Klippa, alle drie uit de stad Groningen, zijn de drie overgebleven finalisten voor de Groninger Ondernemingsprijs. Dat maakte juryvoorzitter (en gedeputeerde) IJzebrand Rijzebol donderdagavond bekend bij Noorderpoort aan de Verlengde Visserstraat. Een van de drie bedrijven gaat er op 1 december met de prijs vandoor.


Er waren in totaal tien bedrijven genomineerd: CookingLife (stad Groningen), Gallagher Europe (stad Groningen), Hepro (Zuidbroek), Kampen Industrial Care (stad Groningen), Klippa, (stad Groningen), Landjuweel (Oosternieland), Mr. Mofongo (stad Groningen), Nijburg Industry Group (Hoogezand), Remarketed (Leek) en Rope Access Noord (stad Groningen).

Gallagher Europe

Juryvoorzitter Rijzebol motiveerde de keuze van de jury als volgt. Over Gallagher Europa, die afrasteringen op internationaal niveau naar een nieuwe dimensie brengt: “Wij zien jullie als wereldmarktleider in een nichemarkt. Jullie geven heel nadrukkelijk vorm aan transitie in de agrarische sector en in de natuur. En technologisch super-innovatief.”

Kampen Industrial Care

Over Kampen Industrial Care, in 1948 begonnen als smederij en uitgegroeid tot een hoogstaande technische dienstverlener met ruim 100 medewerkers: “Deze onderneming is wendbaar, past zich snel aan aan de markt, heeft nadrukkelijk focus op energie, voeding en water en heeft een hele duidelijke pitch geleverd. De transitie die jullie doormaken, maak je ook goed zichtbaar.”

Klippa

Over Klippa, de onderneming die begon met 6 studenten op een zolderkamer en in enkele jaren is uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, dat grote klanten bediend op basis van kunstmatige intelligentie: “Klippa neemt administratief repeterend werk, dat niet altijd het meest prettige werk is, uit handen van medewerkers, die daardoor taken kunnen uitvoeren waar ze echt goed in zijn. Dat doet ze met top technologisch werk, dat wereldwijd wordt toegepast.”

Naar de finale

De drie finalisten worden in de komende maanden geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Daarna komt de jury op bedrijfsbezoek.

Dit jaar bestaat de jury uit juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021). Donderdagavond 1 december om 21.15 uur wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza.

v.l.n.r: Arnold Bakker van Kampen Industrial Care, Sytie en Meindert
Dijkstra van Gallagher Europe en Yeelen Knegtering van Klippa.foto: Fotografie Jan Buwalda

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring