01/06/2008

Gasunie ontvangt Rux Prix Award

Gasunie heeft uit handen van de Ambassadeur van de Russische Federatie, H. E. K. Gevorgian, de Rus Prix ontvangen. Deze bijzondere erkenning viel Gasunie ten deel vanwege haar 'uitstekende bijdrage aan de Russisch-Nederlandse economische relatie'.

De prijs werd in ontvangst genomen door Marcel Kramer, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Gasunie. Kramer: "Wij zijn er trots op deze prijs in ontvangst te mogen nemen, zoals we er ook trots op zijn een bijdrage te kunnen leveren aan de Nederlandse en Europese energievoorziening. De goede samenwerking met de Russische en Nederlandse overheid, ook op het hoogste niveau, heeft ons als bedrijf mede in staat gesteld de laatste jaren belangrijke vooruitgang te boeken."

Onlangs vond de formele afronding plaats van de toetreding van Gasunie tot het Nord Stream consortium. Nord Stream is een nieuw te bouwen pijpleidingsysteem dat grote Russische gasvelden zal verbinden met de Noordwest Europese markt. De Europese behoefte aan gasimport blijft toenemen, vooral door dalende eigen productie, terwijl de gasvraag robuust is.

Gasunie, sinds 2005 infrastructuur- en transportbedrijf voor gas, heeft door de jaren heen een gestaag groeiende relatie opgebouwd met Russische partners. Er wordt op diverse terreinen samengewerkt met Gazprom, 's werelds grootste gasbedrijf, en met andere Russische instellingen. Op het gebied van kennisuitwisseling, energiebesparing en duurzaamheid ontplooit Gasunie eveneens activiteiten met Russische partners. Daarnaast is er de succesvolle internationale business school Energy Delta Institute (EDI), een initiatief van Gasunie, Gazprom en de Rijksuniversiteit Groningen, dat zich richt op onderwijs en training voor jongere managers op het gebied van energie. Een aantal grote bedrijven heeft zich inmiddels aangesloten bij EDI.

01/05/2008
Heiploeg krijgt na dertig jaar pelmachines
01/05/2008
De provincie Groningen krijgt als eerste in Nederland een digitaal verzuimloket