01/11/2008

Gedurfde voorstellingen en performances tijdens Jonge Harten

Gedurfde voorstellingen, spannende performances, theater, dans, muziek maar ook crossovers. Het is slechts een greep uit wat er te verwachten is op het aankomende Jonge Harten festival: een evenement voor en door jongeren.

Verschillende theaters in Groningen staan van 22 tot en met 29 november met bijzondere voorstellingen compleet op hun kop. Maar niet nadat het festival op vrijdag 21 november wordt geopend met twee bijzondere evenementen in het Grand Theatre en Groninger Museum. In het Grand Theatre is de 'Tour de Theatre' te zien, een unieke theateravond met drie korte voorstellingen van Yotka Kroeze, POK en LaLa. Daarna is er een speciale avond in het Groninger Museum, waar Jonge Harten voor het eerst een samenwerking mee aangaat: 'Jonge harten @ Groninger museum presents Dieplink'. Tijdens deze openingsavond wordt het Groninger Museum een klein stukje van het World Wide Web, waarbij de 'virtual community' de hoofdrol speelt. Je kunt er de identiteit aannemen die je wilt en meerdere 'communities' bezoeken.

In totaal zijn er dit jaar 54 voorstellingen en producties te zien, waaronder ook een aantal internationale topvoorstellingen. ´The Autopsy project´ van de choreograaf André Gingras is een ruige, hippe en acrobatische dansvoorstelling geïnspireerd op de straattrend freerunning en de baanbrekende anatomische studies van Leonardo Da Vinci. 'The Autopsy Project' was genomineerd voor de Zwaan als meest indrukwekkende dansproductie van het afgelopen seizoen.

www.jongeharten.nl

01/10/2008
Nieuw logo voor gemeente Groningen
01/10/2008
Bellen.com viert jubileum