Navigatie overslaan
12/04/2016

Genieten van cultuur en landschap Groningse Waddenkust tijdens nieuw festival OVERdeVLOED

Om de opening van het nieuwe, liefst 90 kilometer lange fietspad op en langs de Groninger zeedijk te vieren, vindt op 3, 4 en 5 juni het festival OVERdeVLOED plaats. Langs de route van het fietspad, dat het meest westelijke punt van Groningen, Lauwersoog, verbindt met het meest oostelijke, de Nieuw Statenzijl, vinden dan tal van artistieke, culinaire en muzikale activiteiten plaats.

De splinternieuwe route biedt fietsers een unieke kijk op UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee. Tijdens OVERdeVLOED laten inwoners en ondernemers zien welke prachtige dingen het gebied en zijn bevolking te bieden heeft. In iedere gemeente langs of achter de Groningse zeedijk vindt je gedurende het eerste weekend van juni een ‘dijkplaats’, oftewel een klein minifestival, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Van culinair genieten van streekgerechten in Termunterzijl tot een indrukwekkend bezoek aan het voormalige barakkenkamp in het ‘Ambonezenbosje’ in Oldambt; van korte en lange fiets- en wandeltochten door het prachtige gebied tot een bezoekje aan één van de vele musea of borgen die het gebied rijk is: er is drie dagen lang van alles te beleven langs de Groninger Waddenkust.

De route over en langs de zeedijk, die de Groningse naam Kiek over Diek (Kijk over de Dijk) heeft meegekregen, biedt niet alleen aan fietsers en wandelaars een uitgelezen kans kennis te maken met één van de meest bijzonder landschappen van Nederland. Langs de route zijn namelijk diverse camperplaatsen aangelegd. Ook tijdens het festival zijn deze pleisterplaatsen geopend voor mobiele kampeerders. Zo kun je drie dagen lang van ‘dijkplaats’ naar ‘dijkplaats’ rijden en kun je zelfs overnachten op het gigantische festivalterrein dat de Groninger Waddenkust begin juni is.

Inmiddels zijn er al zo’n tachtig programmapunten bekend en daar komen nog steeds nieuwe bij. Voor een overzicht van alle activiteiten en voor meer informatie over OVERdeVloed, kijk op: www.festivaloverdevloed.nl

vrijdag 08 april 2016
Nooit meer zoekgeraakte bonnetjes dankzij Groningse app Klippa
woensdag 06 april 2016
Werkgelegenheid in Noordelijke duurzame energiesector blijft groeien