Navigatie overslaan

Glan­zen­de opdracht reu­zen­rad­bou­wer voor Steel­ca­re uit Hoogezand

‘Een glanzende opdracht waar we heel blij mee zijn!’ Dat is het oordeel van Diederik Binnema, directeur van SteelCare BV uit Hoogezand, over de opdracht van een Groningse reuzenradbouwer. Zijn bedrijf kreeg van reuzenradproducent Lamberink uit Overschild de opdracht om door hen gebouwde reuzenraderen ‘zo mooi en glossy mogelijk’ te maken.

‘Die opdracht kregen we voor het eerst in 2015. Sindsdien krijgen we vijf tot zeven keer per jaar het verzoek om een nieuw reuzenrad zo mooi mogelijk in de glans te zetten. Wanneer ze klaar zijn gaan ze de gehele wereld over. Het is echt een stralend exportproduct’, vertelt directeur Binnema.

Zijn bedrijf SteelCare is al jaren gespecialiseerd in het verduurzamen van staal voor bedrijven. Het bedrijf bezit in Hoogezand één van de grootste productiehallen in Europa. Van daaruit worden onder andere klanten in de maritieme, constructie- en olie/gasmarkt bediend. Bij SteelCare werken tien medewerkers.

‘Wij zijn traditioneel altijd actief geweest voor de olie- en gaswinning. Alleen: iedereen weet dat dat minder wordt. Mede om die reden zij wij heel erg ingenomen met de orders voor het verduurzamen van reuzenraderen’.

Overigens geldt het omgekeerde mogelijk ook: het bedrijf uit Overschild is kennelijk ook tevreden over SteelCare. ‘We werken namelijk samen met een verffabriek uit Leeuwarden. Die maakt niet alleen verf met een hoge glansgraad, maar de kwaliteit blijft erg lang goed. Daardoor kunnen we tien jaar garantie geven. We zorgen er dus voor dat de glans van onze opdracht zo lang mogelijk behouden blijft!’, glimlacht Diederik Binnema.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring