01/04/2009

Glazen Huis komt dit jaar in Groningen

Het Glazen Huis komt in december naar Groningen. Het populaire radioprogramma, waarin dj’s zich laten opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel, heeft voor de studentenstad Groningen gekozen omdat er daar ook in de kleine uurtjes veel levendigheid verwacht kan worden.

Sinds eind maart bekend werd dat het Glazen Huis in het kader van de actie naar Groningen komt, zijn bij Marketing Groningen enkele tientallen mailtjes en telefoontjes binnengekomen van mensen die nu al manieren hebben bedacht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de actie Serioues Request van 3FM.

Hoewel nog niet eens bekend is wat het goede doel wordt, hebben Groningse instellingen en bedrijven nu al een kleine 100 duizend euro op tafel gelegd. Volgens Sabine Burkunk van Marketing Groningen gaat om het om de meest uiteenlopende acties. Zo hebben studenten van het Alfa-college in de stad laten weten dat ze graag willen helpen bij de opbouw van het Glazen Huis en heeft fotograaf Bert Bartelds, bekend van de Waterhouse-foto's, toegezegd om in een studio op de Grote Markt foto's van vrouwen te willen maken die ze dan vervolgens kunnen kopen. Sportscholen hebben bovendien al aangegeven speciale marathons te willen organiseren om op die manier zoveel mogelijk geld op te halen.

Het Glazen Huis staat van 19 tot en met 24 december op de Grote Markt. In diezelfde periode komt hier ook een groot podium te staan waar verschillende optredens en activiteiten zullen plaatsvinden. Daarbij gaat het om onder andere een voorstelling van Galili Dance die speciaal voor Serious Request met een choreografie rondom het thema 'winter' komt.

01/03/2009
Jaarlijks 15.000 mensen extra aan de slag voor Gasunie dankzij Gasrotonde
01/03/2009
Eerste echte zeedijk vol sensoren in Eemshaven