Navigatie overslaan

Gra­tis kof­fie­be­kers blij­ken gigan­tisch succes

Al dertig miljoen koffiebekers brachten Mike Lubben en Tjeert Staal aan de man. Niet slecht voor een bedrijfje dat nog geen jaar bestaat. Allemaal dankzij een innovatieve manier van werken. De twee 25-jarige ondernemers uit Groningen benaderen namelijk bedrijven met de vraag of zij op de bekers willen adverteren. Vervolgens worden de met de advertentie bedrukte koffiebekers gratis aangeboden aan instellingen en verenigingen waar de doelgroep van het adverterende bedrijf ruim vertegenwoordigd is.

‘Toen we begonnen, dachten we per doos te leveren, maar we verkopen pallets tegelijk’, zo zegt Tjeert Staal in een interview in het Dagblad van het Noorden. Nog maar kort geleden gingen Staal en zijn compagnon Mike Lubben van start in een klein pand in het centrum van Groningen dat al snel te klein bleek. Inmiddels heeft Goedkopekoffiebekers.nl zijn intrek genomen in een groter kantoor en worden de bekers opgeslagen in een naastgelegen loods, maar ook die ruimte zal naar verwachting snel vol staan. ‘We denken er zelfs al aan om er een verdieping in te bouwen. De bekers worden per container aangevoerd’, zo zegt Lubben.

Inmiddels leveren de twee jonge ondernemers niet alleen meer gratis koffiebekers met reclame erop, maar worden ook koffiebekers tegen betaling geleverd. Veel instellingen en bedrijven willen blijkbaar koffiebekers met hun logo of met een andere boodschap erop. ‘Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond wilde bijvoorbeeld graag bekers met daarop hun kernwaarden. Zo worden die steeds onder de aandacht van hun personeel gebracht’, aldus Lubben in het Dagblad van het Noorden.

De bekers, die tegenwoordig ook gewoon per doos en zonder opdruk besteld kunnen worden via verschillende websites, worden gemaakt in het Chines Qingdao. ‘We zijn heel lang op zoek geweest naar een fabrikant die voordelige en kwalitatief goede bekers levert’ aldus Lubben in het interview. ‘Er zijn nogal wat leveranciers die bekers leveren die vaak en snel lekken. Die van ons hebben een coating waardoor dat gegarandeerd niet gebeurd. We betalen per beker een heel klein bedrag extra waarvoor de Chinezen een extra controle uitvoeren. In een ziekenhuis kunnen we het natuurlijk niet hebben dat een beker lekt.’

Vooralsnog zien de oprichters van Goedkopekoffiebekers.nl nog niet snel een einde komen aan de groei. ‘Per jaar worden in Nederland drie miljard koffiebekers verbruikt. We hebben dus een procent van de markt. Dat aandeel kan nog flink groter worden.’

www.goedkopekoffiebekers.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring