Navigatie overslaan

GROEI­fonds ver­groot groei­kan­sen voor bedrij­ven in Noord-Groningen

In Groningen zijn de groeikansen voor de bestaande bedrijven, en ook voor ondernemingen die zich in deze regio willen vestigen, aanzienlijk gestegen. Investeren in Noord-Groningen is nu namelijk makkelijker te realiseren dankzij een nieuw fonds, opgericht op initiatief van de Economic Board Groningen. Het betreft het zogenaamde ‘GROEIfonds’, dat zich richt op ondernemers die zich nieuw willen vestigen in Noord-Groningen of die hier al gevestigd zijn. Dit GROEIfonds helpt bij het financieren van investeringen of participeert als co-financier, tot een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Het nieuwe GROEIfonds is mede in het leven geroepen omdat de reguliere banken minder makkelijk dan vroeger meewerken aan in hun ogen ‘kleinere’ financieringen. Dat betekent dat het voor bedrijven met bijvoorbeeld uitbreidingsplannen in Noord-Groningen, of bedrijven die voor het eerst in deze regio willen investeren, nogal lastig kan zijn om aan de benodigde kredieten te komen. Om de gewenste investeringen tóch mogelijk te maken, is er het GROEIfonds.

‘Hebt u een goed businessplan en durven andere financiers u geen of niet genoeg geld te lenen? Wij gaan verder waar anderen stoppen! Omdat ons fonds het grootste risico neemt en daarmee vertrouwen geeft, durven andere geldschieters ook in te stappen. Zo helpen we uw plannen waar te maken’, zo meldt het fonds op zijn website.

Het GROEIfonds is er zowel voor ondernemers die zich willen vestigen in Noord-Groningen als voor bedrijven die hier al gevestigd zijn. ‘Het GROEIfonds levert maatwerk, daarom bekijken we per situatie wat het meest passend is. Dat geldt onder meer voor rentepercentages en terugbetaaltijd in het geval van een lening. Wij treden dan ook graag in contact met ondernemers om de mogelijkheden te bespreken’, aldus het GROEIfonds.

Wie meer over wil weten over het fonds en de geboden financieringsmogelijkheden kan contact opnemen met investeringsmanagers Sytze Hellinga of Allard van der Horst, via www.groningengroeit.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring