Navigatie overslaan

GROEI­fonds voor bedrij­ven die al in Noord Gro­nin­gen zit­ten of die zich er wil­len vestigen

Wie van plan is een bedrijf te beginnen of op zoek is naar een nieuwe vestigingsplaats voor zijn onderneming doet er goed aan eens in Noord-Groningen te gaan kijken. Niet alleen zijn de faciliteiten voor ondernemers er bijzonder goed, dankzij het nieuwe Groninger Economisch Investeringsfonds, oftewel GROEIfonds, is er ook nog eens 40 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die al in de regio zitten of die zich er willen vestigen.

Het groeifonds is een initiatief van Economic Board Groningen (EBG), de organisatie die is opgericht om de economie in het Groningse aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven.

Het GROEIfonds onderscheidt zich van andere fondsen doordat het risico’s neemt die andere kapitaalverstrekkers, zoals banken, niet zomaar durven te nemen. De ruim 40 miljoen euro die beschikbaar is, is bedoeld om ondernemers te ondersteunen in hun groeiambities en voor het opstarten van nieuwe (innovatieve) projecten. Het doel is om op die manier de bedrijvigheid in Noord-Groningen te stimuleren en werkgelegenheid te creëren.

Het GROEIfonds heeft een eigen investeringsmanager en EBG is aandeelhouder van het fonds. 'Het fonds is de aanjager: waar anderen twijfelen, geeft het GROEIfonds het duwtje dat nodig is om de deal rond te maken', aldus EBG-directeur Marco Smit. 'Het GROEIfonds is nooit de enige investeerder, maar werkt samen met andere financiers zoals banken, Kredietunies en Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Het fonds zal vaak de eerste zijn die het vertrouwen geeft waardoor andere geldverstrekkers meedoen. Op die manier kunnen gedreven ondernemers hun plannen waarmaken in Noord-Groningen.'

Het fonds kent drie financieringsvormen: voor starters, het mkb en voor grote investeringen. Het GROEIfonds is actief in de negen gemeenten in Noord-Groningen: Loppersum, Winsum, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Slochteren, Appingedam en De Marne. Bedrijven die hier ondernemen of van plan zijn te gaan ondernemen kunnen een uitgewerkt businessplan indienen bij het fonds.

www.economicboardgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring