01/05/2008

Groei Eemshaven leidt tot fikse opknapbeurt N 46

Het gaat goed met de economie in de Eemsmond, in Noord-Groningen. Niet alleen de chemische industrie rond Akzo Nobel in Delfzijl draait op volle toeren, ook bij de Eemshaven is de business booming. Wat deze laatste zeehaven betreft: deze ontwikkelt zich in sneltreinvaart tot grootste energiehaven van Nederland. Er wordt hard gewerkt aan de bouw van twee nieuwe elektrische centrales. Mede vanwege de toenemende drukte bij de Eemshaven krijgt de N46, de weg van Groningen naar de Eemshaven, een complete opknapbeurt. Overigens is er de afgelopen maanden tevens een nieuwe hoogspanningskabel aangelegd langs deze weg, om alle elektriciteit die in de toekomst geproduceerd wordt door nieuwe windmolens in de Eemshaven, de rest van Nederland in te transporteren.

In maart van dit jaar is de provincie Groningen gestart met onderhoudswerkzaamheden aan deze N46. Hiermee wil de provincie de kwaliteit en verkeersveiligheid van deze weg verbeteren. Om de overlast voor het verkeer te beperken, vindt de uitvoering in vier fases plaats. De werkzaamheden duren tot begin augustus 2008.

Het hele traject van Groningen tot de Eemshaven krijgt nieuw asfalt en wordt voorzien van nieuwe belijning. Eveneens vindt er onderhoud plaats aan de in deze weg gelegen bruggen en viaducten.

Essent Wind Nederland B.V. heeft de firma BAM Infra Noord Oost B.V. te Ootmarsum opdracht gegeven voor het leggen van een electriciteitshoogspanningskabel in de berm van de N46. De kabel is gelegd op het gedeelte van de N46 tussen de afslag Middelstum en de Eemshaven. Dit in verband met de plaatsing van nieuwe windmolens langs onder andere de Kwelderweg bij de Eemshaven. Deze werkzaamheden vonden plaats in de maanden maart en april 2008. De bouw van enorme windmolens is inmiddels begonnen.

01/04/2008
Verwarmingsradiatoren gaan huizen koelen
01/04/2008
Gemeenten ondertekenen het Energieakkoord Noord Nederland