Navigatie overslaan
01/06/2011

‘Groen’ Fontana Bad Nieuweschans internationaal erkend

Fontana Bad Nieuweschans heeft als eerste van Nederland het internationaal erkende Green Key Certificaat behaald. Fontana Thermen wist zelfs het hoogste niveau, goud, in de wacht te slepen. Het hotel/restaurant kwam in aanmerking voor zilver.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn op het gebied van duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zorg voor het milieu op het bedrijf en in haar omgeving.

Fontana Bad Nieuweschans heeft in haar bedrijf onder andere maatregelen genomen en investeringen gepleegd op het gebied van energiezuinige verlichting, vermindering van waterverbruik, vermindering van gas- en electraverbuik, afvalscheiding en milieuvriendelijk schoonmaken. De MVO-betrokkenheid met haar omgeving spitst zich vooral toe op het leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp Bad Nieuweschans. Diverse verenigingen, stichtingen en andere organisaties worden met advies, faciliteiten en/of geldelijke bijdragen ondersteund.

Fontana Bad Nieuweschans neemt het op zich om ook in de toekomst te blijven werken aan ‘vergroenende’ en verduurzamende maatregelen in haar bedrijfsvoering.

www.fontananieuweschans.nl

01/05/2011
Groningen heeft primeur met Stadsgarderobe
01/05/2011
Gronings ICT- initiatief Catawiki: Website voor verzamelaars verovert Europa