Navigatie overslaan

Gro­nin­gen aan­ge­slo­ten op lan­de­lijk Fietsknooppuntennetwerk

Het Fietsknooppuntennetwerk in de provincie Groningen is onlangs officieel in gebruik genomen. Daarmee is het landelijk netwerk van fietsroutes in Nederland compleet. Via de fietsknooppunten is het voor fietsrecreanten heel eenvoudig om een route uit te stippelen. Dat kan met een kaart, maar ook met een digitale routeplanner.

Alle knooppunten hebben een nummer. Door ze in de juiste volgorde te noteren kunnen fietsers gemakkelijk op pad en van knooppunt naar knooppunt fietsen. Langs de route tussen twee knooppunten staan in beide richtingen groen-witte bordjes met het nummer van het volgende knooppunt. Het netwerk van fietsroutes in Groningen sluit naadloos aan op die van Fryslân en Drenthe.

Nieuw en uniek voor Nederland is de aanvullende service: iedere knooppunt beschikt over een zogenaamde QR (Quick Response) Code. Deze codes kunnen met een smartphone gescand worden, waarna je automatisch op een website komt met aanvullende informatie over bezienswaardigheden in de buurt van het knooppunt.

De digitale routeplanner is gemaakt door de Fietsersbond en is te vinden op www.fietsersbond.nl/routeplanner

Meer informatie over de fietsknooppunten is ook te vinden op www.fietsen.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring