Navigatie overslaan

Gro­nin­gen Air­port Eel­de dit jaar snelst groei­en­de lucht­ha­ven van Nederland

Groningen Airport Eelde heeft van alle Nederlandse passagiersluchthavens het aantal reizigers het snelst zien groeien in het eerste kwartaal van 2017, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal vertrokken of landden er in de eerste drie maanden van dit jaar 31.000 passagiers op het vliegveld, een stijging van liefst 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De groei van het aantal reizigers is vooral te danken aan de toename van het aantal lijnvluchten dat Groningen Airport Eelde als begin- of eindpunt heeft. Zo werpt vooral de nieuwe directe lijnverbinding met Kopenhagen zijn vruchten af. Daardoor kunnen passagiers vanuit Groningen veel gemakkelijker naar intercontinentale bestemmingen vliegen.

Hoewel het in absolute aantallen niet om een gigantische groei gaat – vergelijk Schiphol, dat het aantal reizigers zag groeien met 9 procent naar 15,5 miljoen – is Groningen Airport Eelde blij met de titel ‘Snelst groeiende luchthaven van Nederland’. ‘Voor ons is het een mooi record dat we hebben gerealiseerd’, aldus woordvoerster Monique Clarisse in het Dagblad van het Noorden.

Na een slecht 2016, waarin het aantal passagiers daalde, verwacht de luchthaven dat de groei dit jaar aanhoudt. Er wordt zelfs gehoopt dat het recordjaar 2015 wordt overtroffen. Toen verwelkomende Groningen Airport Eelde in totaal 220.000 reizigers.

www.gae.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring