Navigatie overslaan

Gro­nin­gen Air­port Eel­de: goed­koop­ste en ook nog als bes­te getest

Groningen Airport Eelde is qua parkeren de goedkoopste luchthaven van Nederland. Bovendien blijkt de luchthaven door de onafhankelijke vergelijkingssite Zoover als beste te zijn getest.

Dat de luchthaven qua parkeertarieven de goedkoopste is van Nederland is een handig predikaat, omdat de kosten van vliegtickets vergelijkbaar zijn, zodat er voor luchthavens niet zo veel te concurreren valt. Maar nog wel op het gebied van parkeertarieven. Wie op Schiphol drie dagen wil parkeren is 53,50 euro kwijt. Op Groningen Airport Eelde betaalt men daarvoor € 30, een verschil van bijna vijfentwintig euro.

Een en ander blijkt uit een vergelijking van de website Vliegveldinfo.nl in haar Lenterapport 2013 ‘Parkeren op het vliegveld’. Daaruit blijkt dat Groningen Airport Eelde niet alleen het voordeligste vliegveld om te parkeren van Nederland is, maar ook van België.

Dat het parkeren relatief zo goedkoop is komt goed uit voor de Noordelijke luchthaven. Want sinds 24 april is de verlengde landingsbaan in gebruik, op die dag werd deze officieel geopend door staatssecretaris Wilma Mansveld. De langere baan geeft Groningen Airport Eelde nieuwe kansen en er komen meer bestemmingen binnen bereik. Het maakt de luchthaven een stuk interessanter voor het opzetten van nieuwe routes.

De beste volgens Zoover
Groningen Airport Eelde werd ook nog door Zoover uitgeroepen tot de ‘beste luchthaven van Nederland’, evenals vorig jaar. Als gemiddeld cijfer behaalde Eelde een 8,5. Volgens Zoover onderscheidt de luchthaven zich door een ‘goede bereikbaarheid, een goede bagageafhandeling en het snelle inchecken.’ Alleen het winkelaanbod kan beter, zo vond Zoover.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring