Navigatie overslaan

Gro­nin­gen Air­port Eel­de ver­wacht for­se groei dank­zij baanverlenging

Groningen Airport heeft een stevige impuls gekregen door het besluit van de Raad van State dat de baanverlenging van de Noord-Nederlandse luchthaven definitief doorgang kan vinden. De verlenging van de baan naar 2500 meter zal volgend jaar voltooid zijn en met dit vooruitzicht heeft een aantal vliegtuigmaatschappijen besloten te gaan vliegen van en naar Eelde.

Kort na de goedkeuring van de baanverlenging door de Raad van State maakte prijsvechters Ryanair al bekend lijnvluchten naar nieuwe bestemmingen te gaan verzorgen. Het Spaanse Vueling opende een lijnverbinding met Barcelona en Transavia zal het aantal wintersportvluchten met ingang van komende winter verdubbelen. Daarnaast is het vliegveld bezig met zakelijke diensten richting Berlijn en Frankfurt. Momenteel overlegt de directie met de Hongaarse maatschappij Wizz Air om ook Budapest en het Poolse Katowice aan de lijst met bestemmingen toe te voegen en is het in gesprek met een maatschappij die op Londen vliegt.

Door deze ontwikkelingen verwacht de directie dat het aantal passagiers in 2012 boven de 200.000 zal komen en dat dit gezien het potentieel in de regio in de toekomst kan stijgen tot z’n 1,5 miljoen per jaar. Door deze toename van het aantal passagiers, is uitbreiding van de terminal en de vertrekhal nodig. Daarnaast zijn er plannen om meer parkeerplaatsen aan te leggen en extra wachtbanen voor de beveiliging te creëren. Dat alles met als doel om de groeiende passagiersaantallen het hoofd te kunnen bieden en de korte wachttijden te behouden. Passagiers hoeven nu maar een uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Marco van de Kreeke, die op 1 juni aantreedt als de nieuwe directeur van de luchthaven, ziet de verwachte groei met vertrouwen tegemoet: ‘Ik zie er naar uit om samen met het hele team van Groningen Airport Eelde de kansen te grijpen die nu voor ons liggen en de luchthaven uit te bouwen tot een belangrijke spil in de regionale economie.’

www.gae.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring