Navigatie overslaan

Gro­nin­gen barst van de vintagepareltjes

Leuke winkeltjes genoeg in Groningen. Zeker als het om hippe vintage- en interieurzaakjes gaat. Een kleine bloemlezing:

Neem bijvoorbeeld Verroest, in de Kleine Peperstraat. In de winkel staat het vol met unieke industriële, vintage en brocante vondsten: van oude lampen en industriële krukjes en stoelen tot oude landkaarten en bijzondere accessoires. Alle spulletjes zijn door eigenaar Sander Drent op de kop getikt op onder andere Franse en Belgische marktjes.

Even buiten het stadscentrum, aan het Sontplein (8-4), zit Loods G verstopt. Even zoeken is het wel, maar je wordt uiteindelijk rijkelijk beloond met een grote loods die tot de nok toe gevuld is met vintage. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het er tegen. Van nostalgisch speelgoed tot sleetse koffers, van designstoelen tot oude schoolstoeltjes en een grote hoeveelheid (design)lampen. En dat alles kriskras door en bovenop elkaar. Loods G is niet elke dag geopend dus het is handig van te voren de Facebook-pagina. even te checken:

De Oude Kijk in ’t Jatstraat zou je met recht de Groningse hofleverancier van vintage kunnen noemen. Het aantal winkeltjes en zaakjes dat zich gespecialiseerd heeft in tweedehands meubels (én kleding) is niet meer op één hand te tellen.

Liefhebbers van secondhand designmeubelen zijn bij De Compaen aan het goede adres. De collectie bestaat uit meubels en lampen van grote nationale en internationale namen, zoals Gispen, De Wit, Eames, C. Braakman en Pastoe. Nog meer design en dan met name uit de jaren zestig en zeventig vind je bij ‘Op de Kop, Han Veen’. Veel meubels, nog meer lampen, keramiek en glas: de hele winkel staat vol met mooie dingen waar je hebberig van wordt (Oude Kijk in 't Jatstraat 63).

Een mix van oude en nieuwe interieurspulletjes vind je bij Laif & Nuver aan de Vismarkt. Behalve woonaccessoires vind je er ook meubels, cadeautjes en leuke hebbedingen. En dat vooral van bekende, hippe Scandinavische modemerken als House Doctor, Bloomingville en HKLiving.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het noemen van charmante vintagezaken in hartje Groningen. Gelukkig kun je ze ook allemaal vinden in de handige City Guide-app voor Android en IOS.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring