Navigatie overslaan

Gro­nin­gen bij­zon­der popu­lair als congresstad

Groningen valt behoorlijk in de smaak als congresstad, zo blijkt uit een aantal enquêtes onder congresbezoekers uit tientallen landen die het Groningen Congres Bureau liet uitvoeren. De afgelopen twee jaar werden honderden congresbezoekers gevraagd naar hun ervaringen in de provinciehoofdstad. Het algehele beeld dat hieruit naar voren komt, is dat Groningen een congresstad bij uitstek is.

De hotels in Groningen scoren onder de ondervraagde congresgasten een dikke voldoende. Vooral op de onderdelen ‘locatie’ en ‘personeel’ scoorden de Groningse hoteliers goed: beide kregen gemiddeld een 8,5. Ook zijn de gasten tevreden over de bereikbaarheid van Groningen. Veruit de meeste buitenlandse congresbezoekers kwamen aan op Schiphol en namen daarna de trein naar Groningen. Het overgrote deel van hen was bijzonder te spreken over deze directe treinverbinding.

‘We mogen als stad best trots zijn op het resultaat’, aldus Mariska Pater, directrice van het Groningen Congres Bureau. ‘Wij blijven ons als ondernemers in deze branche gezamenlijk inzetten om die tevredenheid vast te houden en waar mogelijk naar een nóg hoger plan te tillen. Daarnaast timmeren wij als GCB hard aan de weg om meer internationale congressen naar onze stad te halen. Groningen is een unieke plek voor een congres, niet alleen door de omgeving maar zeker ook vanwege de kennis en zeer vooruitstrevende ontwikkelingen die hier plaatsvinden.’

http://www.groningencongresbureau.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring