Navigatie overslaan

Gro­nin­gen bun­delt krach­ten duur­za­me mobi­li­teit met Ener­gy Expo

Groningen heeft sinds kort een Energy Expo. Bezoekers kunnen zich hier laten informeren over duurzame mobiliteit. Ze kunnen er bijvoorbeeld een ritje maken op een Segway of in diverse duurzame wagens of in een rijsimulator leren zo duurzaam mogelijk te rijden. In het Energy Expo zijn partijen samengebracht die zich bezighouden met duurzame mobiliteit.

Energy Expo is opgericht om alle initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit met elkaar te verbinden en deze markt hierdoor een boost te geven. ‘Je moet daarbij niet alleen denken aan de toename van de verkoop van schone auto’s, scooters en elektrische fietsen, maar zeker ook aan het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer en het nieuwe werken’, aldus oprichter Mario Sabel.

'De bezoekers van het centrum kunnen op alle gebieden van duurzame mobiliteit onafhankelijk advies krijgen. Energy Expo heeft daarvoor de kennis, het netwerk en de middelen in huis,' zegt Sabel.

Energy Expo beschikt hiervoor over een expositie- en ervaringsruimte aan de Stettinweg 22 in Groningen. Ook worden hier uiteenlopende workshops gegeven. Energy Expo is dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 - 17.00 uur en zaterdag van 11.00 - 15.00 uur.

Stichting Energy Expo heeft een groot aantal partners. Naast voertuigdealers zijn ook overheden, een verzekeraar, brancheverenigingen, organisaties die het nieuwe werken promoten en kennisinstellingen betrokken. De gemeenschappelijke deler van alle partijen is duurzame mobiliteit; hun gezamenlijke doel is het versnellen van de transitie hier naartoe.

www.energyexpo.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring