Navigatie overslaan

Gro­nin­gen City Moni­tor: alle Gro­ning­se stads­da­ta op één over­zich­te­lij­ke site

De gemeente Groningen heeft onlangs de Groningen City Monitor gelanceerd. Op deze splinternieuwe website kan iedereen de meest uiteenlopende statistische gegevens over de stad Groningen raadplegen. Vooral ondernemers kunnen daar volgens wethouder Joost van Keulen hun voordeel mee doen: 'Als gemeente verzamelen we natuurlijk heel veel data die ook voor ondernemers erg bruikbaar kan zijn. Via de Groningen City Monitor kunnen zij die nu heel gemakkelijk vinden en gebruiken.'

Wie een kijkje neemt op www.groningencitymonitor.nl leert Groningen kennen tot in het kleinste detail. Dat er ruim 200.000 mensen wonen, zal niemand verrassen, maar wist je bijvoorbeeld dat de stad maar liefst 529.140 vierkante meter aan winkeloppervlak telt, dat er 11.950 Groningse zzp’ers staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dat er 2.820 hotelbedden te vinden zijn en dat op de Groningse instellingen voor mbo, hbo en wo maar liefst 80.591 studenten staan ingeschreven, waarvan 8.660 uit het buitenland afkomstig zijn.

Het is maar een kleine greep uit het totale data-aanbod dat terug te vinden is in de Groningen City Monitor. Ook als je wilt weten hoeveel bezoekers gemiddeld in de stad uitgeven (26 euro), hoeveel kantoorruimte er te vinden is (1.127.493 vierkante meter) en hoeveel daarvan leegstaat (10 procent) kun je op de splinternieuwe site terecht. Kortom: alles over Groningen dat in cijfers is te vatten, is sinds kort online te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring