Navigatie overslaan

Gro­nin­gen: de bes­te markt én de leuk­ste winkels

De zaterdagse warenmarkt in het centrum van Groningen is de beste van het land. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het congres van de CVAH, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, in Almelo. Groningen werd de beste in de categorie grote markten en bleef de markten van Emmen en Hoofddorp voor.

De prijs werd in ontvangst genomen door een delegatie van medewerkers, waaronder de marktmeesters. Zij zetten zich vanuit de gemeente dagelijks in voor het reilen en zeilen van de Groningse markten.

Volgens het juryrapport is de zaterdagse warenmarkt een enorme trekker voor de stad. Daarnaast roemde de jury het diverse aanbod en de grote economische waarde voor de binnenstad.

Het winnen van de prijs valt samen met het jubileum dat de markt dit jaar viert. Het is dit jaar precies 350 jaar geleden dat er voor het eerst een markt werd gehouden in Groningen.

Leukste markt én leukste winkels
Dankzij de prijs heeft de Groningse binnenstad nu zowel de beste warenmarkt als de leukste winels.. Eerder deze maand werd de Italiaanse delicatessenzaak Ariola aan de Folkingestraat namelijk al benoemd tot ‘Leukste Winkel van Nederland’. Ook de nummer twee uit die ranglijst kwam uit Groningen: bakkerij Broodje van Eigen Deeg eindigde net achter Ariola.

Shopping.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring