Navigatie overslaan

Gro­nin­gen decor Nacht van Kunst en Wetenschap

Het is hét festival dat kunst en wetenschap op verrassende wijze weet samen te brengen: de Nacht van de Kunst en Wetenschap. Het evenement vindt plaats in Groningen in de nacht van 4 op 5 juni.

Op verschillende plekken in de Groningse binnenstad vinden, ook overdag, muziek- en theateroptredens plaats. Maar ook is er ruimte voor tentoonstellingen, debatten en wetenschappelijke experimenten.

Zo kunnen echte wetenschapsfanaten meebouwen aan een reuzenmolecuul in de Der Aa-kerk, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot Kerk der Wetenschappen. Geïnteresseerden in sociale media kunnen zichzelf terugzien in een spiegel met nieuws van dat moment. Electroliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de internationale afsluiter van het festival: de Zweedse groep Slagsmålsklubben. Verder is er de talkshow 'De Wetenschap Draait Door' met Menno Bentveld en vindt deze nacht de première plaats van Club Guy & Roni, een speciale voorstelling van het NNT.

En dat is nog maar een hele kleine greep uit het programma. Want deze nacht zijn ook onder andere Go Back To The Zoo, Tim Knol, het NNT, Club Guy & Roni en Sebstiaan Labrie van de partij. Ook de winnaar van het Leids Cabaretfestival, Gijs van Rhijn, maakt zijn opwachting.

Alle buitenactiviteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommige binnenactiviteiten moet een polsbandje aangeschaft worden. Deze zijn te koop via www.denachtvankunstenwetenschap.nl, in de webshop van het Groninger Museum, bij Plato en bij de Universiteitswinkel aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen. De prijs tijdens de voorverkoop (tot en met 4 juni, 18.00 uur) bedraagt € 7,50. Op 4 juni kosten de tickets € 10,-. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

www.denachtvandekunstenwetenschap.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring