Navigatie overslaan

Gro­nin­gen doet het goed bij toeristen

De stad Groningen is populair bij toeristen. Dat blijkt onder andere uit de stijging van het aantal overnachtingen in de provinciehoofdstad. Ook het Groninger Museum doet het goed: het museum ontving begin juli al de 200.000 bezoeker van dit jaar. Daarmee zijn in een half jaar tijd al net zoveel bezoekers in het museum geweest als in heel 2015.

In de stad Groningen werd in 2015 door toeristen in totaal 471.000 keer een overnachting geboekt. Dat zijn er bijna 50.000 meer dan het jaar ervoor. Volgens Marketing Groningen weten vooral buitenlandse toeristen de stad steeds beter weten te vinden. De organisatie verwacht dat dit jaar de grens van een half miljoen overnachtingen wordt bereikt.

De stijging is mede het gevolg van de succesvolle expositie ‘David Bowie is’ in het Groninger Museum. Dankzij die tentoonstelling sneuvelde er ook bij het museum een record: begin juli passeerde de 200.000ste bezoeker van dit jaar de drempel. Dit bezoekersrecord werd ook al halverwege het jaar behaald in 2002, toen de tentoonstelling van de Russische schilder Ilya Repin te zien was.

Ook komende winter is er in het museum een publiekstrekker te zien. Het Groninger Museum toont vanaf 19 november een expositie rondom Rodin, ‘Rodin – Genius at Work’. Deze grootste tentoonstelling ooit in Nederland over Rodin toont niet alleen ruim 120 beelden en 20 werken, maar laat daarnaast het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken. Op de expositie zullen onder andere De Denker, De Kus en Balzac niet ontbreken.

toerisme.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring