Navigatie overslaan

Gro­nin­gen domi­neert noor­de­lij­ke FD Gazellen

De stad-Groningse ondernemingen domineren dit jaar de ranglijsten van de noordelijke FD Gazellen Awards. Maar liefst elf bedrijven uit de provinciehoofdstad mochten een award op hun naam schrijven omdat ze al drie jaar lang een flinke omzetgroei weten te realiseren.

Houthandel Gadero, drankengroothandel Moving Spirits en Belsimpel.nl noteerden in hun categorieën de provincie Groningen de grootste omzetgroei. Zij kregen in de Mediacentrale een Gouden Gazelle uitgereikt. Deze prijzen zijn een initiatief van het Financieele Dagblad.

Gadero was de allersnelste groeier en won de Gouden Award in de categorie ‘klein’. Het bedrijf, dat tot voor kort als Buitenwarenhuis.nl door het leven ging, handelt in tuinhout en sierbestrating. Ondernemer Henk Jan Bijmolt zag de omzet van zijn bedrijf tussen 2012 en 2014 stijgen met liefst 713 procent, naar bijna twee miljoen euro.

In de categorie ‘middel’ won drankenhandel Moving Spirits met een omzetgroei van 144 procent naar iets meer dan 19 miljoen euro.

In de categorie groot werd één Award uitgereikt en die was voor telefoonaanbieder Belsimpel.nl. De Groningse onderneming zag de omzet met zo’n 171 procent stijgen, van ongeveer 31 miljoen naar bijna 86 miljoen euro.

Bedrijven die drie jaar lang een structurele omzetgroei van 20 procent hebben, komen in aanmerking voor een FD Gazellen Award. De stad-Groningse bedrijven Goedkopekoffiebekers.nl, Brandfield, Guapa Media, Ikwileenhorloge.nl, Voys, La Hacienda, Payrollplaats (allen klein) en MF Horeca (middel) wonnen zo’n normale ‘Gazellen Award’.

Andere Groningse ondernemingen die een Gazellen Award ontvingen, waren Zechstein Minerals, een dochterbedrijf van NedMag in Veendam, Double Lux Lighting uit Appingedam en Lapack Beheer uit Musselkanaal.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring