Navigatie overslaan

Gro­nin­gen haalt CCS-onder­zoek voor RWE binnen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat voor RWE een breed onderzoek doen naar de toepassing van CO2-afvang, -transport en -opslag (CCS). Het onderzoek maakt deel uit van een opdracht van een miljoen euro, waarvoor de RUG ook energieopwekking uit biomassa gaat onderzoeken.

De komende vier jaar gaat de RUG voor RWE onderzoeken wat de juridische, economische en technische (on)mogelijkheden van CCS zijn. Twee promovendi worden ingezet om deze factoren in kaart te brengen. Marijn Holwerda van de juridische faculteit gaat onderzoeken welke wetgeving er bij CCS komt kijken en Dominic Hauck van Economie en Bedrijfskunde gaat veiligheid, marktefficiëntie en kostenbeheersing onder de loep nemen. Bij beide onderdelen wordt gekeken naar de internationale kant.

De RUG heeft zich met het Energy Delta Research Centre door het binnenhalen van deze opdracht op de energiekaart gezet. Veel universiteiten willen vooraan staan op het gebied van energie. Het Energy Delta Research Centre werd in 2004 opgericht onder leiding van hoogleraar energie en duurzaamheid Catrinus Jepma.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring