Navigatie overslaan

Gro­nin­gen heeft eigen Anto­ny Fok­ker’: als eer­ste op bio­brand­stof de oce­aan over

De tijd van beroemde luchtvaartpioniers leek deze zomer even helemaal terug. Want net als begin vorige eeuw Antony Fokker een opmerkelijke vlucht rond de wereld maakte, is een Groningse piloot er nu in geslaagd een zeer opmerkelijke vlieg-prestatie te leveren. Als eerste ter wereld slaagde piloot en ondernemer Ben Capelle er in om in een vliegtuig met biobrandstof de oceaan over te vliegen.

Na een reis van 21 dagen en 7000 kilometer, waarbij hij op 31 juli vanuit Phoenix in Arizona vertrok landde Capelle veilig in Nederland. Ondanks een spierblessure in de rug – waarschijnlijk van de lange zit – kon Ben concluderen dat het experiment een succes was. Dankzij deze vlucht werd namelijk het bewijs geleverd dat vliegen op biobrandstof werkt. Deze brandstof zorgt voor reductie van CO² uitstoot. De brandstof ging mee op de vlucht en werd elke tussenstop aangevuld.

Ben Capelle heeft voor zijn bedrijf, Clean Tech Development Center, ondersteuning gekregen van VentureLab Twente, een high tech high potential incubator, actief in Groningen en Twente.

Andere ambitieuze ondernemers die een project of bedrijf willen starten, én affiniteit hebben met technologie, kunnen zich opgeven bij VentureLab Twente. Meer informatie:

www.venturelabtwente.com/apply/information-meeting

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring