Navigatie overslaan

Gro­nin­gen heeft eigen Cul­tu­ral Beach Hut op pier van Southend

Groningen heeft z’n eigen ‘Cultural Beach Hut’ op de pier van de Engelse kustplaats Southend. In de strandhut is nog tot volgend jaar een presentatie te zien van wat er zoal in Groningen, dat dankzij een rechtstreekse vliegverbinding tussen London Southend en Groningen Airport Eelde op slechts een uurtje vliegen ligt, te zien en te beleven valt.

In het kader van de expositie ‘Wish You Were Here’ zijn er in totaal tien Cultural Beach Huts te vinden op de pier van Southend-on-Sea, die jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers trekt. De beachhutten representeren allemaal een culturele activiteit of uitstapje in Southend. Zo is er onder andere een Gallery Hut met wisselende exposities in Southend; een Film Hut met archiefbeelden van Southend door de jaren heen en dus ook een Groningen Hut.

De Beach Huts zijn allemaal handmatig beschilderd door kunstenaars in samenwerking met leerlingen van scholen in Southend. De Groningen Hut is beschilderd met de skyline van markante gebouwen in stad en provincie Groningen, aangevuld met quotes van pers en organisaties: “Just an hour away and full of surprises” en“It’s a cycling Mecca, with its awesome bike lanes, paths and routes”.

Het interieur is voorzien van kunstmatige ramen die het ‘uitzicht’ op Groningen laten zien in lichtgevende kozijnen. Tenslotte worden enkele highlights letterlijk belicht op lichtgevende kubussen met zeven redenen om Groningen te bezoeken. Het ontwerp voor de Groningen Hut is door Studio Plakband in opdracht van Marketing Groningen tot stand gekomen.

Het project is uitgevoerd door Metal Culture, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van artistieke innovatie in het Verenigd Koninkrijk, in opdracht van de gemeente Southend Borough en de Southend Pier.

http://toerisme.groningen.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring