Navigatie overslaan

Gro­nin­gen heeft pri­meur: Goog­le Street View in Nederland

Groningen is vanaf vandaag straat voor straat via foto’s te bewonderen dankzij het nieuwe interactieve programma Street View van Google. Groningen beleefde dé primeur, samen met Amsterdam en Rotterdam, en mag als eerste haar stad online op straatniveau presenteren tijdens de officiële lancering van Google Street View op het Nederlandse hoofdkantoor van Google te Amsterdam.

VVV Nederland is enige tijd geleden benaderd door Google met de vraag een aantal Nederlandse steden aan te dragen om mee te werken aan de introductie van Google Street View in Nederland. Groningen is een van de uitverkoren steden, onder andere vanwege het hoge aantal bezoekers aan de website www.toerisme.groningen.nl en de stabiliteit van de webomgeving.

Marketing Groningen heeft de afgelopen weken derhalve uitgebreide voorbereidingen getroffen op haar website. Hierdoor kan de bezoeker nu met één simpele muisklik virtueel door de straten van Groningen "lopen" én op straatniveau 360°-panorama foto's bekijken van de stad Groningen. Daarnaast kan de virtuele bezoeker 'onderweg' online toeristische informatie opvragen van bezienswaardigheden en attracties.

Over Google Street View

Al enige maanden is gespeculeerd over de introductie van de Street View in Nederland. De auto met de 360° panoramafotocamera op het dak is eind vorig jaar in enkele steden in Nederland gesignaleerd waaronder Groningen. Volgens een woordvoerder van Google was de grootste uitdaging bij het maken van Street View foto's in Nederland, het Nederlandse weer! Regen heeft het onmogelijk gemaakt om elke dag goede foto's te nemen. De optimale weersomstandigheden voor het maken van Street View beelden zijn droog en lichtbewolkt weer. De weergoden waren Groningen gunstig gestemd, want op de fotodagen was het prachtig droog weer. Het beeldmateriaal van Groningen dat via Street View is te bekijken is dan ook van goede kwaliteit.
In 2007 werd Google Street View voor het eerst geïntroduceerd in 5 Amerikaanse steden, sindsdien zijn daar tientallen steden bijgekomen,
waaronder ook een aantal in Europa, met als meest recente aanvulling Groningen en Amsterdam. De dienst is een aanvulling op Google Maps en Google Earth.

Google.com/streetview

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring