Navigatie overslaan

Gro­nin­gen heeft pri­meur met nieu­we taxi-app Stap​.in

Wie in Groningen een taxi wil bestellen, kan dat sinds kort doen via de Stap.in-app. De app, die vooralsnog alleen in Groningen te gebruiken is, maakt het bestellen van een taxi niet alleen snel en eenvoudig, je weet als klant vooraf ook precies bij wie je in de auto stapt. Daarnaast biedt Stap.in ook kansen voor taxichauffeurs: zij kunnen via de app nieuwe klanten bereiken.

Stap.in werkt als volgt: na het ingeven van de vertrek-locatie en het gewenste eindadres, laat de app zien wat de kosten zijn van de gevraagde rit. Zo is het voor de klant vooraf duidelijk wat de taxirit kost. Die kosten kunnen worden afgerekend met Gulden (cryptocurrency), iDEAL of gewoon contant aan de chauffeur. Doordat de locatie van de bestelde taxi online te volgens is, kun je als klant precies volgen waar je taxi blijft en wanneer 'ie arriveert.

Een ander groot voordeel van de app is dat de naam van de taxichauffeur vooraf wordt doorgegeven. Zo weet de klant al voordat hij instapt wie zijn chauffeur is. Dat is niet alleen belangrijk voor het gevoel van veiligheid van de klant, maar biedt ook een voordeel wanneer je als klant onderweg iets verliest. Doordat de taxichauffeur bekend is, kunnen verloren voorwerpen snel en makkelijk weer terug gevonden worden en is er de mogelijkheid om taxichauffeurs te beoordelen of om een favoriete taxichauffeur aan te geven voor een rit.

Ook kunnen klanten via de app extra of specifieke wensen kenbaar maken. Bijvoorbeeld dat de klant een taxi met een hoge instap wil, of dat de klant minder mobiel is door een rolstoel. Met deze mogelijkheid zal de taxi altijd voorbereid zijn op dergelijke extra wensen.

De Stap.in app is ook voor de vele zelfstandige taxichauffeurs aantrekkelijk om te gebruiken. Zij kunnen zich via de app aanmelden om taxiritten te verzorgen die via de app besteld zijn. Voor die ritten hoeven de chauffeurs zelf geen registratie bij te houden, dat loopt allemaal via Stap.in, dat per klus 10 procent van de ritprijs ontvangt.

De app is voorlopig te gebruiken voor alle taxiritten binnen of vanuit de stad Groningen. De eindlocatie kan overal zijn. Stap.in hoopt op termijn uit te breiden naar de gehele provincie Groningen, Friesland en Drenthe.

Stap.in is te downloaden voor zowel iOS als Android.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring