Navigatie overslaan

Gro­nin­gen hele maand decem­ber in opper­ste winterstemming

De stad Groningen is deze maand in opperste winterstemming. Op 6 december is het centrum omgetoverd tot Winter City Groningen, met de inmiddels befaamde ijsbaan op de Grote Markt. Daarnaast is er een reuzenrad voor een prachtig uitzicht over de stad. Voor de lekkere trek zijn er in leuke standjes rondom de ijsbaan allerlei winterse hapjes verkrijgbaar. Een sfeervolle kerstfair, een levende kerststal maken het winterse plaatje compleet. WinterCity duurt tot en met 3 januari.

Maar niet alleen op de Grote Markt is het gezellig, de toch al zo sfeervolle Groningse kades met hun eeuwenoude pakhuizen doen er op 20 en 21 december nog een schepje bovenop. Dat weekend staan de kades in het teken van een typisch winters evenement: WinterWelVaart.

Tijdens het sfeervolle WinterWelVaart liggen er aan de Hoge en Lage der A ruim twintig charterschepen afgemeerd. In en op de schepen worden de meest uiteenlopende activiteiten georganiseerd: laat je meevoeren door muzikale optredens, geniet van voordrachten van dichters en schrijvers of laat je informeren op een van de lezingen. Ook zijn er meerdere tentoonstellingen te zien.

Ook op de wal is van alles te beleven. Er is een centraal plein waar diverse artiesten en muzikanten een optreden verzorgen en waar je terecht kunt voor allerlei winterse lekkernijen. Voor de laatste kerstinkopen is er een uitgebreide kerstmarkt op de Hoge der A.

Als WinterWelVaart afgelopen is, doet op maandag 22 december de bruisende Kerstparade van SBS6 de stad aan. Dan trekt de sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens door de Groninger binnenstad. Iedere wagen heeft een andere thema dat gerelateerd is aan kerst of oud en nieuw. Op één van de metershoge wagens bevinden zich tal van BN'ers en presentatoren om het publiek een persoonlijke kerstgroet te brengen. De stoet wordt begeleid door straattheaterartiesten.

De kerstparade is in België al jaren een groot succes. De stoet van verlichte praalwagens weet in steden als Antwerpen en Brugge jaarlijks vele tienduizenden mensen op de been te brengen. In Almere vond vorig jaar de eerste kerstparade plaats. Dit evenement van SBS6 trok daar zo'n honderdduizend belangstellenden.

De kerstparade vertrekt de 22e om vijf uur vanaf de Vismarkt om vervolgens langzaam door het stadscentrum te trekken.

www.groningen.nl

Voor de jeugd: www.opzngronings.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring